Thursday, March 31, 2011

Demam K- Pop Melanda....

Anda peminat K - Pop?? Super Junior, 2PM, 2AM, 4 Minute, SNSD, Big Bang, Shinee, Beast, Ft Island ,CNBlUE ..? Mesti muda - mudi sekarang kenal akan kumpulan-kumpulan dari korea ini..yang kini semakin hangat mendapat sambutan di Malaysia..


Dan baru baru nie..kalau tak silap ada yang dah buat konsert di malaysia.. iaitu "Super Junior" .. Haa sure ramai yang pegi... dengan bertemakan warna biru....
Yang dah pegi tu..banyak ke dapat cenderahati? kalau dapat beli ..bagus la.. tapi bagaimana yang tak pegi tengok? sudah pasti...takde la cenderhati nya ye.. tak pa..jangan bersedih... kini.. di akamikagift.. anda boleh dapatkan koleksi-koleksi kumpulan kegemaran anda...

Dari mousepad, button badges, keychain , mug, plate, bookmark, pillow cushion dan pelbagai lagi... boleh di tempah secara custom mengikut gambar yang anda inginkan... Kalau nak yang sedia ada pun boleh...seperti yang tertera di bawah.... ini adalah sebahagian yang sempat saya upload...

Mousepad (segiempat) - SNSD

Untuk mousepad, tiada minimum tempahan... bermakna..anda boleh beli walau hanya 1 item sahaja... nak tukar gambar lain pun boleh.. nak seperti gambar di atas pun boleh..

CBBlue - Button Badges

Girls Generations - Button Badges
CBBlue - Button Badges
2PM - Button Badges

Untuk button badges..anda juga boleh menempah walau pun 1 pcs.. akan tetapi..nnt tak berbaloi pulak sy nak pos semata2 1 keping ...sebab postage akan di buat menggunakan pos ekspress.
Jadi ..seelok2nya... minima tempahan 5 pcs.. baru la berbaloi jika di kira sekali dengan kos penghataran...

Mesti ada yang akan tanya.."kalau nak campur-campur boleh??" contoh nak keychain 1, button badges 1 dan mug 1. Boleh..kalau nak campur-campur boleh... Kalau macam nie .. lebih jimat kos penghantaran dan berbaloi la beli ..:)

Yang ni koleksi keychain - acrylic ..bersaiz lebih kurang 2 cm.. kalau nak satu set pun boleh. - 1 set ada 7 ..kalau nak sekeping je pun boleh...seperti dalam gambar ye...

untuk keychain .. juga tiada minimum order...

dan seterusnya.. pillow cushion... ha.. yang nie paling hangat di pasarkan oleh akamikagift.. cenderahati istimewa .. kalau jatuh..tak pecah..kalau pegang..tak berat.. kalau peluk.. best :)


ada beberapa warna..pillow cushion nie.. di datangkan dengan warna merah, biru cair, oren, pink tua (seperti dalam gambar) , pink cair, dan kuning..
Jadi boleh la request nak border luar tu warna lain...

Apa ?? tak cukup lagi... haa.. kalau tak cukup lagi.. ada lagi satu.. iaitu..tshirt yang boleh di cetak gambar kumpulan k pop yang anda minati.. tshirt nie cuma warna putih sahaja... cetakan..boleh full color..


Salah satu tshirt yang telah di cetak.adalah FT island.. haaa..boleh pakai nie..sambil tunjuk pada kawan-kawan kumpulan k pop yang anda minati.... Untuk tshirt nie..anda boleh tempah walau pun sehelai... dengan saiz bermula dari S, M , L, XL , XXl dan XXXl .

Jadi apa tunggu lagi... jom dapatkan cenderahati ekslusif K-Pop dari Akamika Gift.

Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"Pasti menarik untuk anda"


Berminat? boleh email ke:-
Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Monday, March 21, 2011

Karnival Pengantin PICC Putrajaya Mei 2011


Alhamdulillah.. Gabungan ke-2 akamikagift.com bersama-sama rakan cetak lain di bawah RahsiaCetak.com telah mengesahkan tempat untuk memberikan saingan sihat didalam industri perkahwinan dan pengantin dengan menyediakan perkhidmatan percetakan produk-produk cenderahati yang unik dan boleh di dapati dengan harga yang mampu milik malah lebih berharga dan bernilai tinggi.

Dari Wangsa Walk Mall (Expo Kahwin 2011) , kami kini sedang mencuba nasib di PICC Putrajaya pula(Karnival Pengantin 2011) anjuran dRich Vision dan portal perkahwinan popular setelkahwin.com.

Tandakan Kalendar Anda 6,7,8 Mei 2011 ini !

Apa Tema ?

Nampaknya kami juga terkena sudah tempiasnya “Teater Kampung Boy The Muzikal yang sedang berlangsung di Panggung Sari, Istana Budaya.16 Mac – 3 April 2011. Jadi di pameran ini kami akan membawa tema “Kg Boy” , dan semestinya pelukisnya ialah…Datuk Lat Jonos.

Kenapa Mesti Datang ? !

  1. Kami akan buat jualan lebih rendah dari harga biasa kami jual melalui laman web akamikagift.com. Diskaun bermula dari 15% untuk setiap produk walau minimum tempahan ialah 1 pcs.
  2. Kami akan menaja majlis perkahwinan anda dengan cenderahati unik kami iaitu______yang bernilai RM 500.00. Pemenang akan di tentukan melalui Cabutan Bertuah, dimana jika anda datang, hanya masukkan nama anda dan pasangan serta sedikit maklumat anda seperti no tel, tarikh majlis, dsb . kedalam kotak ‘keramat’ yang di sediakan. Kami akan cabut kepada sesiapa yang bertuah. Tidak perlu beli produk kami untuk menyertainya. percuma sahaja.

Lokasi Di Mana ?

Booth no 78 ( berdekatan Exit door’ bersebelahan ‘Entrance’ ), Hall B PICC Putrajaya.

“Persembahan Artis antaranya Ana Raffali, Atilia & Monoloque(Kanda Dinda), One Nation Emcee, Altimed , & Fobulous Cat juga ada “

Ok jemput datang kerana di sana nanti adalah ‘one stop centre’ untuk persediaan majlis perkahwinan anda !

Thursday, March 17, 2011

Webniaga Akamika Gift

Perhatian untuk para pelanggan dan juga pelawat di Akamika Gift. Bagi mengetahui harga produk Akamika Gift sila rujuk WEB NIAGA AKAMIKA GIFT di www.akamikagift.com

Blog ini adalah blog untuk review produk yang telah siap dan juga produk-produk yang baru di pasarkan.

Harap Maklum

(p/s: harga adalah mengikut kuantiti tempahan - sila semak harga di web niaga)

Tuesday, March 15, 2011

Tiles bercetak - 10.8cm x 10.8 cm

Seterusnya.. tempahan tiles bersaiz 10.8 cm x10.8 cm beserta stand. Di tempah oleh kevin dari UTP bersempena self defense workshop.
Design yang di hasilkan sendiri oleh beliau...


Telah pun selamat di terima.. dan di gunakan pada 26 february. Terima kasih kerana sudi menempah produk ini dari akamikagift.


Jika anda berminat, untuk dapatkan produk ini...

Berminat? boleh email ke:-
Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal

Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Monday, March 14, 2011

Ekspo Kahwin Kl 2011 (Edisi 2) - Day 1

Ok kali nie... nak update sedikit mengenai event yang pertama kalinya di sertai oleh akamika gift iaitu Ekspo Kahwin KL 2011 (Edisi 2) di wangsa walk mall.

Akamika Gift telah bergabung dengan beberapa rakan lain iaitu - En Nadzri dari kugeeku.com dan juga En Ariff dari 3rStudio. Dan kami bergabung di bawah satu nama iaitu Rahsia Cetak.

Kami berkampung di wangsa walk mall selama 3 hari dari jam 10 pagi sehingga 10 malam.

Dan pelbagai produk - produk cenderahati di tawarkan... dengan harga yang lebih murah dari biasa... Rugi tau sapa yang tak datang.. kerana diskaun yang di berikan adalah sehingga 15%!!!







Produk cenderahati utama dari kami adalah Shikaku Glass atau dengan nama lain Tetris glass.








Gelas mini bersaiz 2x2 inci dan berbentuk segi empat.. Keunikkan gelas ini ..di tambah pula dengan karikatur yang boleh di muat kan sehigga 4 kisah cinta anda...

Pelbagai produk cenderahati yang boleh di tempah... selain dari gelas, anda juga boleh menempah mousepad, keychain, fridge tiles magnet, balang bergambar, jigsaw puzzle dan yang menarik dan makin mendapat permintaan ialah pillow cushion bergambar..

Itulah serba sedikit gambar di hari pertama kami di ekspo kawin kl 2011.. tunggu update seterusnya...!!!

Sunday, March 13, 2011

Aisnic G - Nisa'


Sedikit entry untuk malam ini... , iaitu Aisnic G 2 sided yang di tempah oleh Pn Ain Hayati bersempena pertandingan bowling yang di anjurkan oleh NISA' . - Kalau tak silap saya ini terbuka hanya untuk muslimah sahaja...

Bertemakan warna purple...

Jadi ..jika anda berminat....tempahlah sekarang.. jangan tunggu last minit... kerana.. mungkin kehabisan stok... Jom..apa tunggu lagi...

Berminat? boleh email ke:-
Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal

Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.