Monday, January 31, 2011

Karate Do - seni mempertahankan diri..Anda bagaimana

Salam kembali..
teringat pada zaman persekolahan dahulu...masa di sekolah menengah, kita di wajibkan menyertai aktiviti kokurikulum.. sama ada badan beruniform atau pun sukan. Jadi saya memilih untuk menyertai Sukan Teakwando di bawah World Teakwando Fedration (WTF) .. sekarang nie saya tak sure ada lagi ke tak WTF nie..rasanya macam dah di tukar nama...

Apa yang best nye teakwando nie? setakat boleh tendang n pukul orang ke? Eh bukan itu sebenarnya sertai sukan ini, tapi.. adalah untuk mendisiplin kan diri di samping dapat menyihatkan badan dan kuatkan tubuh badan.. takde la lembik je.. Setiap 3 bulan , akan di adakan ujian untuk melihat prestasi para ahli.. sempat la saya amik ujian nie.. bermula dari tali pinggang putih..sehingga la saya lulus ujian tali pinggan cokelat -2. pastu..dah tak sambung lagi daaa.. bila tamat sekolah menengah..huu... jauh perjalan nak sampai tali pinggang hitam. Juga turut di adakan pertandingan Sparing (yang nie next time la di ceritakan ye). Jadi anda bagaimana? apa suka atau seni mempertahankan diri yang anda ceburi?

Cakap pasal seni mempertahankan diri nie.. dengan bebesar hati nya akamikagift.com telah mensponser hadiah cenderahati kepada Kelab Karate Do Shito Ryu - IIUM . Karate Do nie..hampir sama sahaja dengan teakwando.
Kena pakai baju putih, tali pinggang pun ada mcm2 warna.. ada sparing..dan juga ujian...

Cenderahati adalah sejenis tiles berukuran 2x2 inci dengan cetakan warna penuh... jadi ..jika ada yang berminat untuk menempah cenderahati ini bagi majlis anda.. harga bermula dari RM RM 2.50 /pcs. Cenderahati ini juga boleh di tambahkan dengan magnet.. so akan jadi la fridge magnet.. kan senang? hehe.... bila dah di tambah magnet.. harga bermula dari RM 2.90/pcs. Sesuai bagi sebarang majlis kerana saiz yang yang kecil dan comel serta ringan. Anda juga boleh simpan sebagai koleksi...mana la tau kalau2 dapat kumpul pelbagai jenis... dah boleh tampal di dinding rumah .

Jadi ..jika ada yang berminat.. dengan Tiles ini.. anda boleh buat tempahan segera.. pelbagai saiz turut di sediakan... sila email untuk pertanyaan..

Jadi apa tunggu lagi...tempahlah sekarang sementara stok masih ada.. jangan tunggu last minit.....!!!

Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"Pasti menarik untuk anda"


Berminat? boleh email ke:-
Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.


Custom Tiles , Fridge magnet tiles

Saturday, January 29, 2011

BigFoot? Kenapa di panggil big foot?

Salam kembali..
Pernah tak anda melihat big foot?? di bawah ini adalah rupa big foot. Berbulu2.. mcm org utan di mesia.. tapi.. big foot nie sy tak pasti kita boleh jumpa ke tak..di malaysia nie..

Kenapa ia di panggil big foot? - Big = besar , Foot - kaki/tapak kaki
Tapak kaki besar.. = big foot .? betul tak? ... Mmg besar pun..itu la sebab nya di panggil big foot...

Jadi apa kena mengena big foot dengan akamikagift.com? Big foot takde la kena mengena dengan akamikagift.com , cuma produk review kali ini .. adalah cetakan Mug bersaiz besar.. dan ia boleh di kategori kan sebagai Big Foot Mug..


Tempahan dari seorang customer akamikagift.com sebanyak 10 pcs Big Foot Mug.
Mug jenis nie tidak di keluarkan oleh akamikagift.com. Customer bawak sendiri mug ni. Jadi anda di sana pun boleh buat yang sama.. sekiranya anda ada mug sendiri..:)

p/s: anda boleh cari mug2 bersaiz besar ni di mydin, tesco,giant , ikea dan mana2 pasaraya jika inginkan dalam kuantiti yang sedikit

Selagi permukaan mug tidak kasar dan juga melengkung.. cetakan boleh di buat tanpa sebarang masalah.. Saiz cetakan boleh bermula dari 1x1 inci sehingga besar ruang pada mug atau produk anda.. dan harga cetakan bermula dari RM 1 SAHAJA..


Jadi apa tunggu lagi...tempahlah sekarang dengan membawa mug anda sendiri..!!!

Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"Pasti menarik untuk anda"



Personalised special Mug Printing - Custom Mug Printing - Print own picture on mug

Thursday, January 27, 2011

Jom Membaca - Button Badges

Salam buat semua...
Kalau tak silap .... dulu selalu dengar di tv..galakkan berkenaan amalan/ budaya membaca..
membaca adalah satu amalan yang baik dan perlu di pupuk dari kecil. Di samping menambahkan ilmu pengetahuan .. kita juga dapat tahu isu2 yang berlaku di sekeliling malah dapat memajukan diri dalam bidang yang di ceburi...
Terutamanya bidang mencetak cenderahati atau cenderamata seperti di akamika gift
eh kali nie nak cerita berkenaan budaya membaca ke?
Tidak..

habis tu..kali nie berkenaan apa pulak? owh.... pasal tempahan button badges. Tempahan button badges ini di tempah oleh En Fadhli dari Kolej Islam Pahang Sultan Ahmad Shah
dengan bertemakan 'Seminar Jom Membaca" - Menjana Generasi Ilmuan Islam

Sebanyak 100 pcs telah pun selamat di terima oleh beliau pada hari ini melalui pos laju.
Dan ini testimoni yang di terima dari beliau melalui kiriman sms berkenaan dengan tempahan button badges beliau:-

kiriman pertama
"Salam.Saya dah dapt button badges.Tma ksh.Cantik sngat, dan rasa mudah berurusan dgn akamikagift.Fadhli kolej islam"

kiriman kedua
"Tma ksh bnyak2. :) Selepas ni pasti sy akan berurusan dgn akamikagift lagi. Tma ksh"

Terima kasih kembali saya ucapkan kepada beliau..kerana telah memberi kepercayaan dan menempah button badges dari akamika gift.

Anda ingin tahu harga button badges oleh akamika gift, anda boleh ke Web niaga AKAMIKAGIFT.com

Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"Pasti menarik untuk anda"



Tuesday, January 25, 2011

Rukun ISLAM 5 Perkara - Tshirt

Salam buat semua...

Kali ini..saya upkan entry dengan tshirt yang di tempah oleh seorang pelanggan akamika dari terengganu. Design oleh beliau sendiri...
"Rukun ISLAM 5 Perkara" - yang wajib di ketahui oleh setiap umat islam.
1. - Syahadah
2.- Solah
3.- Puasa
4. - Zakat
5.- Haji

Tshirt :- Microfiber (mcm kain jersey) - RM 35 sehelai

Menarikkan... Walau pun kita pakai untuk diri sendiri.. secara tak lansung .. kita turut mengingatkan bagi mereka yang melihat dan membaca ketika baju ini di pakai.
Tshirt ini akan sentiasa meningatkan kita untuk lebih dekat kepada Nya.

Kalau anda suka.. anda boleh share entry ini pada rakan2.. dan jika ada yang berminat, boleh hubungi saya.

harap maklum....

Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT
"Pasti menarik untuk anda"


Personalised Tshirt Printing - Custom Tshirt Printing

Friday, January 21, 2011

New item di Akamika Gift

Salam buat semua..
Kali ini.. di akamika gift menawarkan beberapa produk baru.. bagi tahun 2011.. Jadi para pelanggan akan mempunyai lebih pilihan untuk menempah produk2 cenderahati akamika.

Memperkenalkan .. 5 produk cenderhati ..iaitu:-

1. Big Inner Blue Mug (dari rm 6/pcs)

2. V shape Mug - (dari rm 4/pcs)

3. Roku S jar (dari rm 4.80/pcs - 1 to six side printing)

4.Round Shajiki (Big dari rm 3.70/pcs dan Small dari rm 3.3o/pcs)

5.Custom Bookmark with ribbon (dari rm 1.50/pcs)


Setiap barangan akan di review satu persatu di blog ini pada masa akan datang.. jadi..jika ada yang berminat..boleh hubungi saya terlebih dahulu untuk mengetahui lebih lanjut mengenai barang yang di tawarkan...

Setiap item ada tempahan minima.

Jadi apa tunggu lagi... tempahlah cenderhati yang menarik dan unik ini untuk majlis anda...

Berminat? boleh email ke:-
Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Tuesday, January 18, 2011

Acrylic Keyhain - UFO??

Salam penduduk bumi.. serta para pelawat akamika..
Wah...gempar ye rupanya ada UFO melawat KLCC/ Malaysia? yeke nie... susah nak jawab kebenaran itu kan..almaklumla.. gambar tak jelas...ntah kapal terbang ke... habuk pada lense kamera ke.. atau apa saja... kebenarannya sukar di jawab...

Ok..tak nak cerita panjang2 pasal UFO.. tapi nak update pasal produk akamika..
kali ini ..produk Keychain - iaitu kechain acrylic
Acrylic nie apa? mcm plastik transparent...

tapi kenapa design nye putih? kalau nak transparent pun bleh..cuma cetakan tak la seterang n sejelas cetakan yang warna putih nie...

sgt ringan...


dah boleh tempah? boleh je kalau nak tempah..tak kisah... nak tempah satu je? err... berbaloi ke nak tempah satu je nie? harga pos pun dah RM 5 itu blm termasuk harga kecyhain.. jadik pikir2 kan la ye..

Minima order adalah 25 pcs la ye...kalau nak tempah below 25 pcs.. anda perlu sediakan design yang telah siap.

Harga ..cetakan berbeza.. sama ada nak 1 side je atau 2 side.. nak tau harga? sila rujuk web rasmi akamika di www.akamikagift.com

di sini cuma blog untuk review produk sahaja...

Keychain ini sesuai sgt untuk di berikan sebagai doorgift atau pun sebagai cenderahati reunion dan pelbagai majlis lagi.. sgt kiut...


orait... jangan tunggu lama2... kalau suka.. tempah sekarang..
dan di harap..sape yang berkenan tuh..tidak tempah "last minit". last minit bermaksud - 1 minggu sebelum tarikh yang di ingikan.

Itu sahaja untuk kali ini....

p/s: tertunggu2 jugak..kot2 UFO nak dtg buat tempahan di akamika gift.






Sunday, January 16, 2011

Aisnic G - Ekslusif, Cantik , Menawan


Review Produk untuk kali ini adalah Aisnic G - Ekslusif, Cantik lagi Menawan...

Bersaiz mini .. 2x2 inci atau bersamaan 5x5 cm menjadikan ia produk yang sgt comel.

Jenis gelas frosted ini, nampak lebih eksulif cantik lagi menawan dengan cetakan gambar yang berukuran 1.5x1.5 inci bagi sebarang majlis yang di raikan.



Cetakan gambar atau design anda..boleh bewarna penuh mahupun satu warna sahaja.. dengan harga yang tetap sama...

Gelas unik ini.. pastinya membuatkan majlis anda lebih menarik buat tetamu anda...
Jadi apa tunggu lagi... tempah la sekarang.. dengan tempahan mini sebanyak 35 pcs..

Istimewa :- Untuk tempahan melebihi 500 pcs "PERCUMA KOTAK HANDMADE MINI GIFT BOX."

Senarai harga mengikut kuantiti dan sample barang lain boleh di rujuk pada webrasmi
www.akamikagift.com



Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau ada yang berminat.. meh la tempah sekarang.. ingat..
Hanya di Akamika Gift
"Pasti Menarik Untuk Anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Thursday, January 13, 2011

Bagaimana saya bermula...


Bagaimana saya bermula.. itulah yang akan di ceritakan pada entry kali ini.. tapi secara ringkas ye...
Saya hanya bermula dari rumah... iaitu pada 26/4/09 ... setelah menyertai bengkel rahsia cetak... Pada awal nya...saya hanya menggunakan sedikit sudut ruang tamu untuk meletakkan display item... takde org dtg rumah pun sebenarnya... sebab tersgt awal.. org pun tak kenal siapa dan apa itu akamikagift. Kalau ada customer pun..hanya jumpa di luar sahaja...


Setelah mempromosi secara konsisten secara ONLINE sahaja... akhirnya.. customer mula kenal akamikagift yang menyediakan cetakan barang2 untuk perkahwinan terutamanya mini gelas dan juga mini mug.. Jadi.. bila customer mula kenal.. sample pun bertambah sedikit demi sedikit...jadi saya beli rak untuk susun sample2 di sudut rumah ...Bunting.. pun saje di buat walau pun tidak di advertise kan di mana2 pameran atau luar rumah...
Ini sebab nak bagi ada semangat dan "feel" home business...


Makin lama .. makin ramai yang kenal dengan akamikagift ... pada awal nya dari org perseorangan... dan lama2... dari syarikat swasta.. dan juga kerajaan... macam tak percaya..tapi alhamdulillah...rezeki tu ada... selagi konsistent dengan apa yang di buat.. hasilnya tetap ada...

Dan setelah hampir setahun... bukan sekadar mini mug, atau mini glass..produk2 akamikagift..telah bertambah... , botol air plastik, keychain, palque, pinggan , mug besar...button badges... dan beberapa produk lagi...

Bukan sekadar tambah rak display yang semakin bertambah..tapi jugak penambahan beberapa mesin cetak ...dan para pelanggan juga ramai yang telah berkunjung ke rumah saya untuk melihat produk2 yang di tawarkan... almaklumla..dah banyak produk..so dah tak boleh jumpa di luar lagi dah..jenuh nak usung banyak2...


Pelanggan2 akamikagift ... adalah dari serata semenanjung malaysia dan juga sabah sarawak...
ada juga dari Brunei dan Singapura :) Majoriti pelanggan adalah di luar kawasan perumahan sy... maklumla..100% ONLINE... menarik kan? Pelanggan2 memberikan kepercayaan mereka dengan menempah produk2 akamikagift walaupun berjauhan... dan semuanya telah selamat di terima ... Saya sgt2 berterima kasih kepada semua pelanggan2 sy..kerana mempercayai saya...

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA..

Dan kini... bagi tahun 2011... perniagaan secara FULLTIME HOMEBASED saya kini..makin berkembang... dengan rak yang lebih besar.. , penambahan produk2 akamikagift.. lagi..iaitu bantal, pelbagai jenis keychain, koler pin, tiles, fridge magnet, mug pelbagai warna..kotak custom made, tshirt, beg, woven bag, bookmark..dan pelbagai lagi...yang akan di update...

dan segala2 nya ini ...adalah hasil dari jualan secara fulltime homebased... hanya dengan bermodalkan RM 2500 pada permulaannya... dan ini semuanya di buat secara ONLINE sahaja..
dengan itu ..cukup la serba sedikit mengenai bagaimana saya bermula...

Jadi anda bagaimana? jika berminat untuk menyertai bengkel rahsia cetak yang di tawarkan... boleh email saya di akamikasupport@gmail.com

* dengan syarat anda betul2 berminat... kalau setakat nak berniaga je dan nak duit.. baik lupakan ... kerana anda perlu konsistent dan memerlukan kreativiti

Apa tunggu lagi..hanya bermodal kan RM 2500 sahaja!!!

p/s: kalau buat OFFLINE..pastinya anda akan dpt lebih lagi...

Sekian dari saya

(Afdhal )
0173722584
Creative Director AkamikaGift
STUDIO AKAMIKA (SA0152004-V)

Sunday, January 9, 2011

Tempahan telah di buka 2011

Salam buat semua
Untuk tempahan bagi tahun 2011 - tempahan telah di buka.. anda boleh buat tempahan sekarang....

Untuk item dan juga senarai harga terkini.. anda di galakkan untuk ke web rasmi akamika berikut
www.akamikagift.com

senarai harga dan juga barang di blog ini adalah senarai harga lama.. dan sudah tidak sah untuk pembelian. Jadi..segeralah ke web rasmi akamikagift.com



Akan datang - handmade gift box for mini item...
tunggu....



Sunday, January 2, 2011

New Logo & Web Akamika

Salam dan Selamat Tahun Baru 2011 buat semua...
semoga tahun ini lebih baik dari tahun sebelum nya...

Dengan bermulanya tahun baru 2011 , Akamikagift akan menggunakan logo rasmi terbaru seperti di bawah dan juga anda boleh ke web rasmi akamika gift iaitu

www.akamikagift.com

Web rasmi lebih teratur dan mudah untuk anda memilih dan buat tempahan serta menyemak senarai harga mengikut barangan dan juga jenis.



Tempahan untuk tahun 2011 , dengan rasminya di buka mulai 3 Januari 2011.
Jadi ..apa tunggu lagi.. buatlah tempahan anda seawal yang mungkin untuk mengelakkan kehabisan stok...


Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau ada yang berminat.. meh la tempah sekarang.. ingat..
Hanya di Akamika Gift
"Pasti Menarik Untuk Anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.