Sunday, August 24, 2014

Cetakan Pada Gelas ( Decal Sticker)


Untuk update kali ini.. adalah cetakan pada gelas menggunakan teknik decal sticker
untuk cetakan ini ..ia adalah sticker kalis air..dan perlu di lekatkan menggunakan air...

Kalau yang tak mahir nak tampal tu..sticker akan mudah rosak... sama ada berlipat atau  berkedut.

 Jika ada pelanggan yang berminat untuk mendapatkan cetakan .. anda perlu la bawak gelas sendiri untuk kami cetak... sebab untuk gelas ini.. kami tak sediakan.

contoh dalam gambar adalah gelas yang di bawa oleh pelanggan kami sebanyak 400 pcs


Proses tempahan siap dalam masa 1-2 minggu hari bekerja bergantung pada kuantiti. Sebab item ini perlukan masa untuk kering dengan baik.

Jika berminat untuk tempahan cenderahati cenderamata yang unik dan menarik ini..anda boleh buat tempahan melalui facebook page kami di 
 
 
Pastikan anda like page cenderahati akamika gift untuk maklumat lanjut dan sebarang update lain dari kami.
 
Jadi apa tunggu lagi..
 
  Sebarang pertanyaan untuk tempahan..sila contact di bawah...
  Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"The more you get , when you give"
call/ sms :0173722584 (waktu pejabat)
wassap : 0173722584
 
email : - akamikagift [@]gmail.com
akamikagift07 [@]gmail.com
sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Ada pertanyaan harga?? Boleh terus pm kami melalui sini:-
--> https://www.facebook.com/messages/cenderahatiakamikagift

Thursday, August 21, 2014

TEMPAHAN ONLINE SAHAJA (tempahan walk in di tutup) - Cenderahati akamika gift



Buat semua pelanggan yang di hormati... kami di cenderahati akamika gift kini telah pun menutup premis kami di seksyen 19 shah alam atas sebab sebab yang tidak dapat di elakkan.

Jadi untuk sebarang tempahan cenderahati anda boleh buat secara online
atau buat temujanji dengan pihak kami di lokasi anda..

Untuk tempahan secara online.. anda boleh hubungi kami melalui

email : - akamikagift@gmail.com
akamikagift07@gmail.com
akamikagift07@gmail.com
akamikagift07@gmail.com

atau whatsapp ke no hotline kami di
017-3722584
017-3722584
017-3722584
017-3722584

Sticker Bercetak Pelbagai Bentuk dan Saiz - cenderahati dan cenderamata bercetak

Sticker Bercetak dengan pelbagai saiz dan juga bentuk. 
Haa istimewa kan.. selalu kalau tempah sticker mesti bentuk bulat.. atau petak je.. 
kali ini .. di cenderahati akamika gift.. kami ada sediakan cetakan sticker yang pelbagai saiz dan juga bentuk 

cakap je nak saiz dan bentuk macam mana.. kami boleh sediakan..  tapi kalau dah name pun custom bentuk dan saiz.. ada sedikit extra cas la kan....

Untuk sticker nie.. sesuai bagi mereka yang ada produk untuk di jual.. 
tapi tak semestinya untuk peniaga sahaja..
sticker ini juga boleh di designkan.. untuk di lekatkan pada doorgift bagi sebarang majlis.. seperti majlis perkahwinan.. majlis harijadi.. akikah atau pun sebarang majlis keraian...
Harga sticker.. paling minima adalah dari 0.10sen sekeping.. bergantung pada kuantiti yang anda inginkan.. 
Jika banyak lagi murah.. kalau sikit.. harga agak tinggi sedikit.. tapi masih di dalam budget...

Pasti ada yang tertanya tanya.. jenis sticker... itu adalah soalan lazim jika ada yang nak buat tempahan.. 
jenis sticker adalah mirrorcoat / glossy sticker
kalis air atau tak? Ye kalis air.. 

Tempahan minima untuk sticker adalah sebanyak 100 pcs.. kalau kurang dari tu.. pun boleh sebenarnya..tapi harga nanti macam tak berbaloi..jadi di nasihatkan buat tempahan melebihi 100 pcs..

Tempoh siap.. bergantung pada kuantiti.. bermula dari 3 hari bekerja..dan paling lama pun..dalam masa 1 minggu hari bekerja...

Jika berminat untuk tempahan cenderahati cenderamata yang unik dan menarik ini..anda boleh buat tempahan melalui facebook page kami di 
 
 
Pastikan anda like page cenderahati akamika gift untuk maklumat lanjut dan sebarang update lain dari kami.
 
Jadi apa tunggu lagi..
 
  Sebarang pertanyaan untuk tempahan..sila contact di bawah...
  Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"The more you get , when you give"
call/ sms :0173722584 (waktu pejabat)
wassap : 0173722584
 
email : - akamikagift [@]gmail.com
sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Ada pertanyaan harga?? Boleh terus pm kami melalui sini:-
--> https://www.facebook.com/messages/cenderahatiakamikagift


Cenderahati dan cenderamata bercetak - Paper Bag Bercetak

Seterusnya.... cenderahati dan cenderamata bercetak yang turut menjadi trend sekarang ini adalah .. 
Paper Bag bercetak

Kenapa paper bag ini menjadi trend? 
salah satu sebab nya.. adalah paper bag ini sangat murah ..  
dengan harga bermula dari 0.30 perpcs untuk cetakan hitam putih 
dan 0.60 perpcs untuk cetakan berwarna.. 
tapi paper  bag ini adalah tempahan minima.. iaitu sebanyak 50 pcs

Paper bag ini.. hanya sesuai untuk di muatkan dengan barang-barang yang ringan.. kalau nak letak air kotak tu..memang tak boleh la.. 
Boleh di cetak pada 1 bahagian sahaja.. dengan cetakan pelbagai warna atau pun design... 
Bagi base paper bag adalah warna putih.. 
jadi nya tak boleh la request paper bag warna kuning ke.. hijau ke.. biru air laut ke kan...



Sesuai untuk majlis akikah.. atau majlis pertunangan .. mahupun majlis hari jadi... ala.. edisi budget kan.. ok la tu.... 
jadi apa tunggu lagi.. cepat buat tempahan sekarang.. ops.. . proses siap dalam masa 1 minggu hari bekerja.. 
kalau nak urgent... memang tak dapat nak siapkan....ini digital printing ye..bukan offset tau..so jadinya ia di cetak satu persatu...

Jika berminat untuk tempahan cenderahati cenderamata yang unik dan menarik ini..anda boleh buat tempahan melalui facebook page kami di 
 
 
Pastikan anda like page cenderahati akamika gift untuk maklumat lanjut dan sebarang update lain dari kami.
 
Jadi apa tunggu lagi..
 
  Sebarang pertanyaan untuk tempahan..sila contact di bawah...
  Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"The more you get , when you give"
call/ sms :0173722584 (waktu pejabat)
wassap : 0173722584
 
email : - akamikagift [@]gmail.com
sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Ada pertanyaan harga?? Boleh terus pm kami melalui sini:-
--> https://www.facebook.com/messages/cenderahatiakamikagift


T-shirt I Am - cenderahati bercetak

 Salam kembali..
ok.. untuk update malam ini adalah berkenaan dengan Tshirt bercetak yang kini menjadi kegilaan ramai 
iaitu tshirt - I AM  ala-ala tshirt nikon
 
Suka benar mereka mereka kini dengan tshirt design nie..  almaklumla.. nak bagitau nama diaorg pada semua orang.. 
nie mesti dahulu masa sekolah tak nak pakai name tag kan?  
itu yang sekarang ini .. sakan nak pakai tshirt yang ada nama besar-besar.. 

Ok.. tshirt bercetak ini ada 2 jenis cetakan..  
Pertama anda boleh pilih cetakan jenis dark transfer paper - harga tshirt bermula dari rm 15 sehelai
atau yang kedua - jenis cetakan vynil 2 warna. dan harga tshirt bermula dari rm 20 sehelai. 
Kedua -dua cetakan adalah pada bahagian hadapan sahaja.. 

anda boleh tukar warna jika tak berminat dengan warna hitam kuning seperti dalam contoh...
Pilihan warna baju.. anda boleh pilih pelbagai warna.. hampir semua warna ada di tawarkan... dan saiz dari kanak-kanak berumur 1 tahun sehingga 14 tahun dan saiz dewasa dari S sehingga XL 

Untuk tempahan.. biasanya siap dalam masa 1 minggu hari bekerja.. anda tidak di galakkan buat tempahan last minit.. 

Jika berminat untuk tempahan cenderahati cenderamata yang unik dan menarik ini..anda boleh buat tempahan melalui facebook page kami di 
 
 
Pastikan anda like page cenderahati akamika gift untuk maklumat lanjut dan sebarang update lain dari kami.
 
Jadi apa tunggu lagi..
 
  Sebarang pertanyaan untuk tempahan..sila contact di bawah...
  Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"The more you get , when you give"
call/ sms :0173722584 (waktu pejabat)
wassap : 0173722584
 
email : - akamikagift [@]gmail.com
sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Ada pertanyaan harga?? Boleh terus pm kami melalui sini:-
--> https://www.facebook.com/messages/cenderahatiakamikagift

Monday, August 18, 2014

Jualan sempena bulan KEMERDEKAAN 2014

Salam buat semua ...
sekian lama tidak update blog review akamika ini.. ari ni.. akan bermula kembali update2 terbaru...
sebenarnya bukan tak nak update..atau dah tutup...tapi kami lebih aktif di FB page

Bagi yang tatau FB page akamika..boleh terus klik link berikut..:-
https://www.facebook.com/cenderahatiakamikagift

Pelbagai update setiap hari untuk anda.....

Bagi yang ingin melansungkan perkahwinan pada tahun ini... anda boleh menempah sticker fridge magnet dengan harga yang sangat murah .. dan budget.. hanya dari rm 1.10 perpcs  bagi saiz 2x2 inci  dengan tempahan minima 50 pcs... anda dah boleh dapatkan cenderahati akamikagift yang istimewa ini.


 pelbagai gambar atau tulisan anda boleh cetak. lebih lebih lagi .. cenderahati ini sangat ringan dan tak memerlukan ruangan yang besar untuk di berikan pada tetamu... dan lebih menarik lagi adalah... tetamu anda..takkan buang cenderahati ini...dan sudah pasti mereka akan lekatkan di peti sejuk rumah mereka.... amacam best kan? ...

Ok..seterusnya buat pasangan bercouple .. atau berfamily.. atau kawan kawan yang sedang mencari hadiah untuk hadiah kan pada kawan2 yang ingin berkahwin.. di sini ada promosi lagi.. iaitu jigsaw puzzle.. 
hanya dengan RM 35 sahaja.. anda boleh dapat beli 1 percuma 1 jigsaw puzzle yang bersaiz A4. 

 Menarik kan.. seperti dalam gambar....  nak lebih menarik lagi.. anda boleh masukkan ke dalam frame saiz A4 yang mudah di dapati di mydin dan kedai2 berhampiran.. itu akan menambahkan lagi ke ekslusif jigsaw puzzle anda...   

Seterusnya.. untuk pasangan couple.. atau family yang ada sorang anak.... anda boleh dapatkan thirt couple.. seperti di bawah.. kain jersey dengan cetakan vynil.. hanya rm 50 dan anda akan dapat percuma sehelai tshirt kanak2 / untuk anak anda... amacam? best tak??  kalau tak best lagi.. jemput la datang studio akamika di Seksyen 19.. pasti ada sesuatu yang menarik untuk anda.. 



Jika berminat untuk tempahan cenderahati cenderamata yang unik dan menarik ini..anda boleh buat tempahan melalui facebook page kami di 
 
 
Pastikan anda like page cenderahati akamika gift untuk maklumat lanjut dan sebarang update lain dari kami.
 
Jadi apa tunggu lagi..
 
  Sebarang pertanyaan untuk tempahan..sila contact di bawah...
  Hanya yang unik dan terbaik di AKAMIKA GIFT .com
"The more you get , when you give"

call/ sms :0173722584 (waktu pejabat)
wassap : 0173722584
 
email : - akamikagift [@]gmail.com
sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Ada pertanyaan harga?? Boleh terus pm kami melalui sini:-
--> https://www.facebook.com/messages/cenderahatiakamikagift