Saturday, December 18, 2010

Penutupan Studio AKAMIKA

Salam buat semua

Untuk makluman studio akamika akan di tutup mulai
20 hb Disember hingga 31 Disember 2010.

Akan di buka kembali pada 1 Januari 2011.



Ini adalah bagi penyusunan semula barangan yang di jual..termasuk stok2 serta item2 baru.. beserta senarai harga baru.

Segala tempahan hanya akan di terima mulai 1 Januari 2011.

Harap maklum.. dan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU BUAT SEMUA dan SELAMAT BERCUTI

Thursday, October 28, 2010

HandPhone Pocket

Kini anda boleh dptkan handphone pocket - dengan gambar bercetak..pilihan anda...
kalau tak nak letak handphone, boleh letak benda2 lain jugak..

saiz 138 mm x 68 mm

Jadi apa tunggu lagi.. meh tempah satu...



Tuesday, October 26, 2010

Kelantan Vs Negeri Sembilan

Sempena final bola sepak yang bakal berlansung pada hujung minggu ini... di antara Kelantan dengan Negeri Sembilan.. apa kata .. dapatkan sehelai sekarang!!!

Hanya RM 25 Sehelai - siap nama anda di belakang... cepat2 dapatkan sehelai untuk anda!!
Saiz Baju : - S, M, L dan XL sahaja. (Round neck PUTIH berlengan pendek)


Untuk tempahan emailkan kepada akamikagift@gmail.com : -
emailkan butiran berikut: -
Nama: -
Alamat: -
No Phone:-
Saiz Baju:-
Bilangan Baju: -

saya akan sms kan no acc untuk pembayaran.


Saturday, October 16, 2010

Gelas Garasu Medium Promo

Promosi Penghabisan Stok!!!
Menawarkan harga promosi bagi produk Gelas Garasu Medium
Hanya RM 2.50 /pcs bagi kuantiti tempahan sebanyak 180pcs!!!
Cepat dapatkannya sekarang!!
Saiz Gelas - adalah seperti berikut: -


Thursday, October 14, 2010

Pilihan Custom Design tshirt

Sekiranya anda ingin menempah baju...tapi takde design.. adalah boleh pilih design2 sedia ada...
Berikut adalah design2 yang telah sedia ada...
Anda juga boleh berikan gambar2 yang anda minati... untuk di cetak di atas baju ...
Cuma perlu inform code design... pada kotak hitam..


















Design2..akan di update.... jadi..apa tunggu lagi... jika anda ada design yang menarik..dan ingin menjual hasil kerja anda..pada kawan2.. mahupun pelanggan... tempahlah sekarang...
TIADA MINIMUM ORDER.. SEHELAI PUN BOLEH!!
SIAP DALAM MASA 1 HARI BERGANTUNG PADA KUANTITI.
Berminat?? Emailkan tempahan anda ke akamikasupport@gmail.com atau pun sms ke 0173722584. Tempahan anda akan di siapkan dengan kadar segera..Sila buangkan tanda [ ] sebelum email.Terima Kasih.

Wednesday, October 13, 2010

Tshirt - Custom Design











Saiz Tshirt = S, M , L dan XL sahaja..
Round Neck
Warna PUTIH sahaja
TIADA MINIMUM ORDER.. SEHELAI PUN BOLEH!!
SIAP DALAM MASA 1 HARI BERGANTUNG PADA KUANTITI.
Berminat?? Emailkan tempahan anda ke akamikasupport@gmail.com atau pun sms ke 0173722584. Tempahan anda akan di siapkan dengan kadar segera..
Sila buangkan tanda [ ] sebelum email.
Terima Kasih.

Wednesday, September 1, 2010

Special White Box - Limited Edition

Bersempena Hari Raya yang bakal menjelang tiba, kini di Akamika Gift anda boleh tempah Kotak Putih yang istimewa.. Kotak yang boleh di jadikan hamper atau pun bekas kuih raya..hah menarik kan?

Ada 4 bahagian di dalam kotak ini..jadi...boleh la letak empat jenis kuih..tak pun...kalau tak nak letak kuih..boleh letak apa2 saja barangan yang anda ingin simpan..

Kotak ini juga sesuai untuk mereka2 yang bakal melansungkan perkahwinan...dimana kotak ini boleh di jadikan sebagai barang hantaran..

Yang paling menarik... design pada kotak ini boleh di reka khas mengikut citarasa anda.. malah anda boleh letak ucapan atau pun nama ..hah... apa tunggu lagi... tempah ..jgn tak tempah..

Diperbuat dari :- MDF
Cetakan Design :- Cetakan Decal
Harga: - Sila email (akamikasupport@gmail.com)
In Stock - Cuma 10 Unit sahaja
Design :- ada 6 jenis design (english style) sila email untuk design2 lain..
Berminat?? Boleh tempah sekarang... Siap dalam masa 3 hari...

Tuesday, August 17, 2010

Akan Datang..Tunggu..!!

Haa.. lagi produk-produk dari Akamika Gift... sesuai untuk anda...Tunggu!!!

Monday, August 9, 2010

Balang KEDAP udara

Sempena ramadhan yang bakal menjelang tiba... kini di Akamika Gift - mempromosikan produk sempena menyambut Hari Raya.. " Balang Kedap Udara"

Nak tau apa yang menarik mengenai balang ini?
anda boleh meletakkan gambar keluarga anda di bahagian atas penutup balang nie dan menjadikan nya unik dan sangat menarik..
dengan hanya
RM 99.00/Set
..anda bukan sahaja dapat balang kedap udara bersaiz S (S nie takde la small sgt... kire ok la.. lightweight) boleh di bawak ke hulu ke hilir..dan ringan.. , tapi dapat cetakan gambar di atas penutup, beserta decoration seperti gambar.. hah menarik bukan??

Pada permukaan depan balang pula.. di hiasi dengan bunga Ingeris menjadikan balang ini lebih menarik untuk di simpan sebagai koleksi..mahu pun sebagai hadiah..
Hah..tak kan itu sahaja? Kalau anda dh dapat balang nya... apa kata...kami bagi sekali dengan kuih.. nak tak? Kalau ada balang..mesti ada kuih nya..
2 Jenis kuih raya khas untuk anda iaitu:-
Kuih Tart
dan
Almond London

Hah cam ne? tawaran menarik tak? Apa tak cukup lagi?? Dan satu lagi yang menarik..

bagi mereka yang tinggal di kawasan KL dan juga Ampang, penghantaran untuk anda adalah PERCUMA.!!!

Jadi apa tunggu lagi.. ingin kan sesuatu kelainan pada hari raya yang bakal menjelang tiba? Segera lah tempah produk unik dari Akamika gift.

"pasti menarik untuk anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya :-

0173722584 - Muhd Afdhal

akamikasupport [@] gmail.com

Monday, July 26, 2010

2 Jenis Cetakan - Firing n Non Firing

Salam kembali buat semua,

Untuk update kali ini, saya ingin memaklumkan bahawa di Akamika Gift, kini terdapat 2 jenis cetakan iaitu - Cetakan Non Firing Decal dan juga Cetakan Firing Decal (Permanent).
Apakah perbezaan nya? anda boleh lihat di gambar di bawah.


Untuk non firing decal, akan nampak lapisan decal pada bahagian luar artwork. Jika decal with firing, hanya artwork akan tertera.

Kelebihan dan Kelemahan:-
Decal - Non Firing : -Kelebihan :- Warna penuh (full color)
Kelemahan: - akan nampak lapisan decal di bahagian luar artwork.

Decal with Firing :- Kelebihan :- Kekal
Kelemahan :- Warna terhad.


Perhatikan gambar di bawah untuk perbezaan decal non firing dan juga decal with firing.




Jadi ..sekiranya anda ingin menempah sebarang item di akamika, sila perhatikan dengan teliti jenis cetakan yang anda ingin. Ini adalah untuk mengelakkan sebarang salah faham mengenai cetakan yang di buat.

Kesemua harga yang di tawarkan di katalog akamika adalah harga bagi Decal Non Firing.
Untuk harga *Decal Firing - sila email untuk dapatkan harga. (minimum kuantiti).

Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau ada yang berminat.. meh la tempah sekarang.. ingat..
Hanya di Akamika Gift
"Pasti Menarik Untuk Anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Wednesday, June 30, 2010

July Promotion - Akamika Special


Salam buat semua...
Bersempena..bulan July ini..iaitu bulan lahir saya.. , saya di Akamika Gift menawarkan promosi.

Percuma Artwork!!
Tiada minimum order.. anda boleh order mana2 item walaupun sebijik sahaja.. tidak kire sama ada produk mini atau pun produk standard.
dan yang menarik lagi..
Diskaun sebanyak 5% bagi setiap produk/item yang anda beli..

Hah..apa tunggu lagi...promosi/tawaran ini hanya bagi bulan ini JULY 2010 sahaja.. jadi..cepat2 la tempah sekarang..:)

Monday, June 28, 2010

world cup 2010 special

Salam buat semua..
Ok.... terasa mcm lama tak update..jadi bersempena kesempatan ini... so..saya update sedikit entry baru.... Bersempena World CUP 2010 nie..berikut saya designkan product Mikatee Large dan juga mini Mika tee bentuk baju.


Mikatee Large - Argentina

Nama dan no kat belakang nie..boleh di tukar sekiranya anda ingin tempah.


Yang brazil dan england nie.. mini mikatee ye. kecik.. depan je..ada logo dan logo worldcup pada bahagian kiri dan kanan.. belakang takde no or nama.. coz kecik... Tapi kalau nak tambah..boleh request..



Buat masa nie..mikatee Large ..cuma bagi pasukan Agentina sahaja..


So.. jika ada ingin tempah..sama ada mikatee Large atau pun mini mikatee.. anda boleh email kepada saya atau hubungi saya... Tempahan minima? Tiada tempahan minima.. Sebijik pun boleh... :)
Sila email untuk dapatkan harga... Kenapa saya tak letak harga untuk item ini? Coz saya inginkan pembeli yang serius sahaja.. ye..
orait..

Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau ada yang berminat.. meh la tempah sekarang.. ingat..
Hanya di Akamika Gift
"Pasti Menarik Untuk Anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Sunday, April 25, 2010

Ulangtahun 1 Akamika Gift


Dengan ini ..genap la 1 tahun Akamika Gift dalam dunia Percetakan Cenderahati .
Pasti ramai yang tertanya2 ..takde special offer ke?
Special offer ada..tapi sila email untuk produk yang di inginkan... kerana offer ini berakhir sehingga ujung bulan ini sahaja.. :)

Terima kasih kepada pelanggan/pelawat2 juga rakan2 serta sesiapa sahaja yang sentiasa menyokong saya di Akamika Gift.Jasa anda sentiasa di kenang..

Terima kasih.

Tuesday, April 13, 2010

Button Badges & Standrad Mug

Berikut adalah tempahan standard mug dari Jannah (Uitm) bertemakan 'SUSUK'. Saya pun tak sempat nak bertanya... tempahan beliau ni untuk apa. Beliau telah menempah sebanyak 10 pcs.



Seterusnya.. tempahan button badges sebanyak 50 pcs yang telah di tempah oleh En.Asuari bagi First Annual Gathering Dinner 2010, Politeknik Seberang Prai.


Dan tempahan button badges berikutnya adalah dari kawan kepada Jannah iaitu Zu.. beliau telah tempah sebanyak 36 pcs button badges bertemakan Toyol. Ada 6 design toyol nie..
menarik? nak jadik toyol? jangan jadi toyol...:)

Koleksi Toyol

Jangan jadi macam toyol

Toyol pakai sweater
hai saya toyol...kalau nak masuk penjara..jadi la macam saya

Together toyol (PILIHAN ADMIN)

pewot buncett~

Toyol Dollar


Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau ada yang berminat.. meh la tempah sekarang.. ingat..
Hanya di Akamika Gift
"Pasti Menarik Untuk Anda"

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.

Tuesday, April 6, 2010

Akan Datang... Custom Made Tshirt

Salam buat semua..
Kali nie..tak leh nak citer panjang.. just sedikit intro.. bagi produk akan datang.. tunggu...
Hanya di Akamika Gift...


Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
Muhd Afdhal
Creative Director (Akamika Gift)
0173722584
email : - akamikasupport[@]gmail.com
atau
akamikagift [@]gmail.com

sila buangkan tanda [ ] sebelum hantar email. Ini adalah untuk elakkan spam. Terima kasih.



Wednesday, March 31, 2010

STUDIO AKAMIKA - SA0152004-V

Dengan rasmi nya.. Akamika Gift merupakan produk dari Studio Akamika dengan no Pendaftaran SA0152004-V yang bertempat di 67 Jalan Pinggiran USJ 3/4, Taman Pinggiran USJ, 47610 Subang Jaya, Selangor. (Home Based Business)

Terima Kasih

Tuesday, March 16, 2010

Akan datang.. melanda AKAMIKA GIFT

Akan datang produk yang akan melanda akamika gift... tunggu...!!! "Pasti menarik untuk Anda"


Ingin meneka produk ini? Sila tinggalkan jawapan beserta email di bahagian comment..mungkin anda bertuah..

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
0173722584 (Afdhal) atau email ke akamikasupport@gmail.com
Akamika Gift / Cenderahati Akamika

Saturday, March 13, 2010

Pengumuman dari Akamika

Pengumuman - akamika akan di tutup buat sementara..mulai Ahad 14 hb March sehingga 16 hb March iaitu selama 3 hari. Jadi sebarang email atau pertanyaan akan di jawab selepas 16hb.

Terima kasih.

Bagi urusan urgent, sila sms ye...

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
0173722584 (Afdhal) atau email ke akamikasupport@gmail.com
Akamika Gift / Cenderahati Akamika

Sunday, February 21, 2010

Produk Terbaru dari Akamika

Salam kembali buat semua...
wah.... memandangkan entry bagi bengkel terlalu lama berada di atas sekali..so..kali nie..kita lupakan sekejap pasal bengkel tu.. dan kita lihat produk terbaru dari Akamika.. tapi bengkel tu sentiasa ada je..dont worry.." kalau anda..tak tanya.. anda..tatau..."

Produk terkini ..di mulakan dengan Firdge magnet ( Seperti di bawah) ia adalah ubah suai dari button badges. Cuma di tambahkan magnet di bahagian belakang.. magnet pun mahal gak ..jadik ada perbezaan harga antara magnet ngn pin.


Yang bawah ini pulak, adalah Marui Button . Ini adalah button badges yang di maksudkan di atas.. so.. saiz Marui adalah 58 mm lebih kurang la.. Jadi kalau ada yang berminat..boleh refer katalog akamika untuk senarai harga lebih lanjut..


Dan seterusnya.. ada beberapa pelanggan yang tanye.. produk mini dan besar je ke? produk sederhana takde ke? so kali ni..produk akamika berbentuk sederhana iaitu FUTSUU Mug.
Bersaiz 6.5 cm x 6.5 cm tak kecik..dan tak besar.. mempunyai tangkai atau pemegang yang sangat unik..


Futsuu Mug - Pemegang Unik - Sila semak katalog untuk senarai harga.

dan akhir sekali.. sebelum ini..akamika telah keluarkan keychain kayu..iaitu katana wood keychain yang berbentuk segi empat.. tapi kali ini.. ia berbentuk Hati..iaitu Love Keychain.


Gambar akan di letakkan di dalam bentuk hati tersebut... Special nie... bleh bagi pada yang tersayang...


Love Keychain

Jadi.. apa tunggu lagi.. kalau berminat nak tempah.. sila semak harga di katalog Akamika.. pastu.. boleh email atau sms tempahan anda..

Cepat2... sementara stok masih ada... kalau stok takda... kena la tunggu stok baru... :)
Boleh juga bagitau pada kawan-kawan..mungkin anda yang akan terima cenderahati ini dari beliau... " pasti menarik untuk anda" hanya di Akamika Gift

Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
0173722584 (Afdhal) atau email ke akamikasupport@gmail.com
Akamika Gift / Cenderahati Akamika


Saturday, January 16, 2010

Bengkel RahsiaCetak mencetak- RM 2500

Berminat untuk membuat perniagaan seperti Akamika? Secara part time atau pun fulltime hanya di rumah? Bermodalkan hanya RM 2500 anda mampu untuk melakukannya...

Bengkel RahsiaCetak - adalah untuk anda..

Apa yang anda Dapat ?

  1. Mesin Cetak Produk dan mesin-mesin sokongan lain
  2. Modul pembelajaran sehari
  3. Pantang Larang dalam melakukan proses ini.
  4. Teknik tempat mendapatkan bahan mentah yang murah dan berkualiti baik.
  5. Sampel bercetak-mug, pinggan, dll ( Hasil yang awk pelajari dari bengkel ini serta sampel yg telah siap sedia)
  6. Sampel Produk Kosong – mug, pinggan , dll.
  7. Bimbingan seumur hidup dari saya.
  8. *TERBARU ! – PERCUMA ! Teknik Pemasaran Berkesan saya !. Ya saya akan bimbing peserta untuk membuat satu laman web berbayar *.com dengan hosting dan domain nama kedai anda secara P.E.R.C.U.M.A ! untuk Tahun Pertama Sahaja – peserta akan diajar cara membuat laman web sendiri juga blog percuma.
  9. Bonus & Diskaun-Diskaun Rahsia.- Hanya di beritahu setelah anda mendaftar untuk bengkel ini. Pasti berbaloi dan lebih Nilai dengan kos yang anda bayar. Ini JAMINAN kami !
  10. Di Iktiraf sebagai Ahli VIP untuk update teknologi-teknologi terbaru dalam percetakkan di masa hadapan secara percuma.
  11. Membina rangkaian komuniti perniagaan sesama ahli lain.-untuk mengurangkan kos bergantung pada ketidak tentuan harga oleh pembekal. Sistem Back-up.
  12. Makan & Minum Ada di sediakan semasa bengkel berlangsung(konsep santai)

*Pilihan sahaja.

Berminat? tawaran ini amat-amat berbaloi dengan Ilmu yang akan anda dapat..kerana saya bercerita berdasarkan pengalaman serta pantang larang dalam bisnes percetakkan ini.

Hanya ingin mereka yang serius sahaja untuk mendalami bisnes percetakkan ini.

Info Bengkel:-

Pengajar :- En Nazri (Mr.Kugeeku)

Tarikh : 2011

Hari : (TemuJanji)

Masa : 8.30pg-6.00ptg

Harga: Rm 2500 - boleh bawak seorang kawan atau pun pasangan.

Tempat: TBD

Sekiranya peserta tidak mencukupi atau anda ingin belajar 1 to 1 dengan segera, anda boleh berbuat demikian dan akan di tempatkan di Studio Hijau.

Pihak Akamika hanya sebagai pendaftar dan tidak lagi mengajurkan bengkel.Terima kasih.


Sila buat Pendaftaran & pembayaran 1 minggu sebelum tarikh belajar.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi saya

Afdhal

0173722584

Terima Kasih..



Saturday, January 9, 2010

mini Akamika lagi..

Seterusnya... untuk entry kali nie.. mini akamika lagi... nie tempahan tahun lepas punya..cuma tak sempat nak update... so saya update la..sebelum hilang dari pandangan yek...

Order mini akamika di buat oleh En Shafizul..dari PTP (pelabuhan tanjung pelepas) untuk anak buah beliau..majlis nya dalam bulan october 2009.. so..kire dah submit dah item nie.. saje jela tunjuk..kalau2 ada yang berkenan nak mcm nie jugak yek..


Sebahagian daripada tempahan mini akamika..


Ada plak kalkulator, spek mata ngn handphone ... tu antara bende penting.. :) tapi tak di jual..heheh


Hasil akhir yang di tempah oleh En Shafizul..terima kasih..

Seterusnya.. Tempahan mini akamika oleh cik Diyana.. now dah jadik Pn dah..coz majlis nya dalam bulan November.. so rasanya dah selamat di terima oleh tetamu2 dan sanak sedara beliau..


maaf la ye..untuk yang nie..saya tak sempat nak amik gambar beramai2 sebelum masuk kotak.. urgent sgt.. so..lepas siap je..terus masuk kotak..tak sempat nak posing2 dlu..huhu.. so yang nie kire model solo aje la..


So.. itu je la...untuk entry bagi mini akamika... dan bagi yang berminat..boleh la tempah item ini.. tapi item ini pun terhad... stok tak berapa nak banyak.. so sape cepat dia dapat..:)


Sebarang pertanyaan boleh hubungi :
0173722584 (Afdhal) atau email ke akamikasupport@gmail.com
Akamika Gift / Cenderahati Akamika